Destruktivdrama av Nathan Silver, USA, 2013

Den förvirrade, 25-åriga Natalia har precis blivit utslängd av sin pojkvän. Hon försöker klara sig bäst hon kan i ett vimlande New York, och besöker både väninnan Hannahs judiska familj under sabbaten (där hon flörtar med vänninnans autistiske bror) och ett härbärge för män på drift. I den ena miljön råder tradition och konformism, i den andra händer allt i ögonblicket.
-Från årets programhäfte

Amerikansk newyorkindie brukar sällan vara dålig, och Soft in the head är inget undantag. Det är sällan NY-indies når skyhögt heller, och här landar vi dessvärre på den lägre skalan. Vinddrivna, självdestruktiva och/eller apatiska individer befolkar denna närbildsrulle, men det berör liksom inte. Kort och hyfsat underhållande för stunden.

3 persienner av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb