Uppväxtförfall av Maya Vitkova, Bulgarien, Rumänien, 2014
Det är sent 70-tal i Bulgarien och Boryana har inget lust att få barn i en kommuniststat. Hon försöker ta sig till väst, men misslyckas och blir ändå gravid. Den 10 november, exakt tio år innan Berlinmuren ska falla, föds Viktoria. Att babyn föds utan navelsträng väcker uppmärksamhet hos myndigheterna, och Viktoria utses till årtiondets barn, vilket bland annat ger den lilla familjen en ny, fin lägenhet.
-Från årets programhäfte

Jag skulle vilja jämföra denna film med en fotomodell, eller i alla fall sterotypen av en fotomodell: Lång, välsminkad, kanske inte så mycket innehåll och oerhört snygg.
Fotot är fantastiskt. Kompositionerna är stilrena och helt rätt, färgschemat är perfekt balanserat. Så visst, det hade kunnat bli en riktigt bra rulle, men historien går på tomgång och det finns ingen karaktär man är beredd att investera i. Daria Vitkova är dock mycket bra som den bortskämda och arroganta Viktoria.

3 droppar mjölk av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb