Påglidungdomsdramedi av Destin Daniel Cretton, USA, 2013

Grace (Brie Larson) och hennes pojkvän Mason (John Gallagher Jr.) jobbar på Short Term 12, ett korttidshem för utsatta barn och ungdomar. De är experter på att erbjuda stöd och trygghet för de boende utan att överskrida de fastslagna gränserna, och det finns också tydliga regler för hur de får använda sig av disciplinära åtgärder när det krävs. Reglerna är till för att skydda alla på boendet, inklusive personalen. Men när en ny tjej anländer tvingar hennes pågående trauma Grace att bearbeta händelser i sitt förflutna och hennes egna emotionella skyddsmurar ger snart vika.
-Från årets programhäfte

En film om missanpassade kids och deras förstående, något äldre handledare kan lätt bli klyshigt och överdrivet moralpaniskt. Så icke Short term 12 (det går bra att inte ha sett Short Term 1-11)). Med en utsökt balans av humor och allvar lyckas historien engagera, roa och oroa utan pekpinnar. Brie Larson är övertygande i huvudrollen och scenen där den självdestruktiva och uppenbart misshandlade Jayden läser en av sina egenförfattade sagor är urstark.

5 armar av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb