Dramatikerdrama av Ralph Fiennes, Storbritannien, 2013

Nelly (Felicity Jones) är lyckligt gift men plågas av sitt förflutna. Hennes minnen tar oss tillbaka till tiden då en sårbar men spännande relation med Charles Dickens (Ralph Fiennes) ägde rum. Teatern är den vitala arenan för författaren som bäst utrycker sina känslor med pennan. Nelly blir Dickens musa och passion men han är gift – priset är att hålla relationen hemlig. För Nelly blir det ett liv i osynlighet.
-Från årets programhäfte


Drama! Spänning! Action! Handling! Intressanta karaktärer!
Tänk vad bra den här filmen hade varit om den innehållt något av ovanstående ingredienser. Tyvärr hjälper inte snygga kostymer och ett nanosekundsinhopp av Michelle Fairley till att hjälpa Fiennes’ debutlångfilm. Segt och händelsefattigt, och Felicity Jones i huvudrollen gör den sämsta gestaltningen av en osynlig kvinna sen Jessica Alba.

2 högläsningar av 6

Bechdeltest: Fail

GIFF IMDb