Nativitetskomedi av Gillian Robespierre, USA, 2014

När Donna Stern, en 27-årig ståuppkomiker från Brooklyn, dumpas av sin pojkvän bearbetar hon det på tre sätt: hon stalkar sin före detta och hans nya flickvän, hon tycker ändlöst synd om sig själv, och hon framträder med en dräpande blandning skämt om sitt kraschade förhållande och Förintelsen. Detta monumentala magplask fullbordas sedan med att på fyllan hamna i säng med främlingen Max. Och som om detta inte vore nog inser hon snart att hon dessutom har blivit gravid på kuppen. Något som hon naturligtvis inte vågar prata med Max om utan hellre tar upp på scenen.
-Från årets programhäfte

Tekniskt sett är detta en romcom, kanske inte helt min favoritgenre. Men här finns ingen Meg Ryan, inga gnabbande vänner som sent omsider inser att de älskar varann, inga sista-minuten-ilfärder till flygplatsen. Däremot en hög sköna karaktärer, inkl en huvudperson med god komisk tajming. Kul och tänkvärt.

4 lådor av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb