Ackordslinga av Joel & Ethan Coen, USA 2013

Greenwich Village vintern 1961. Före Bob Dylan. Llewyn (Oscar Isaac) är en begåvad folksångare som strövar omkring i New Yorks bohemkvarter i förhoppning om att slå igenom. Ibland får han gig på The Gaslight. En av hans älskare (Carey Mulligan) har dåliga nyheter och pengarna i fickan är slut. Llewyn sover på den ena soffan efter den andra. Det enda han egentligen har är en gitarr och sitt hopp. Llewyn inser att han måste lämna stan för att komma vidare.
-Från årets programhäfte
Klanderfritt skådespeleri, utsökt sinne för detaljer och, naturligtvis, fantastisk musik utmärker denna senaste bröderna Coen-film. Det är tyvärr ingen ny Fargo eller Big Lebowski, och även om historien aldrig är tråkig eller icke-engagerande, så saknas de stora konflikterna och den becksvarta humorn man förväntar sig av Joel & Ethan. Man kan fråga sig: “Where’s its scrotum?”. John Goodman dominerar de få scener han är med. En behaglig resa som bildligt och bokstavligt kommer tillbaka till gå.

4 soffor av 6

Bechdeltest: Fail

GIFF IMDb