Konfliktmatiné av Rani Massalha, Frankrike, Italien, Tyskland, Palestina, 2013

[Giraffada] är ett minst sagt hjärtevärmande drama om veterinären Yacine och hans tioåriga son Ziad som med minimala resurser försöker sköta om djuren på Qalqilya Zoo på Västbanken. Ziad har ett särskilt gott öga till de två girafferna, och när en av dem dör i en israelisk raketattack blir han förkrossad. Förkrossad blir även den andra giraffen som slutar äta och snart också riskerar att dö. Den enda lösningen är att hitta en ny partner till giraffen, och den enda kandidaten finns förstås på andra sidan gränsen.
-Från årets programhäfte

Det är inte direkt dåligt, men tämligen meningslöst, och dessutom framfört av ganska amatörmässiga aktörer. Det största hindret våra hjältar tvingas övervinna är pga religion, men att det presenteras som att de lyckas delvis tack vare att protagonisten ber till sin gud rimmar illa. På pluskontot hamnar den israeliske veterinärens snabbtänkta förklaring till en nattlig girafftransport.

2 omotiverade vandringar av 6

Bechdeltest: Fail

GIFF IMDb