Nativitetsdrama av Si-hyun Moon, Sydorea, 2013

Seung-yeon är en gift kvinna som desperat försöker få barn. Hon träffar So-young, en gravid tonåring som vill gå igenom en abort. Seung-yeon övertalar So-young att föda barnet och sedan ge det till henne, Det är fem månader kvar av graviditeten och i väntan på förlossningen flyttar de tillsammans till ett hus på landet. Resten av världen ska tro att det är den barnlösa Seung-yeon som har varit gravid när de återvänder med ett nyfött barn. Men ute på landet konfronteras de med bland annat en campande konstnär, några galna jägare och Seung-yeons man som inte alls vill ha barn.
-Från årets programhäfte

Eftersom den Sydkoreanska kulturen är, med asiatiska mått mätt, hyfsat lik den sk västerländska, är det svårt att tänka sig att de värsta antagonisterna i Godsend får bete sig som de gör ostraffat. Det är ömsom tragiskt, ömsom rörande, ofta segt och ibland lite kul. Filmen tycks ha svårt för att hålla temat, och jag tror att den hade tjänat på att fokusera på huvudhistorien, den mellan nn och mm. Men den griper likväl tag, om än inte lika hårt som den hade kunnat göra.

3 bilar av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb