Teenteaterkomedi av Stian Kristiansen, Norge, 2013

En ung teatergrupp är trött på att lalla runt i djurkostymer och bestämmer sig för att nu är det vuxendrama som gäller. Valet faller på en pjäs av Jon Fosse och som mentor tar de den berömde men numera gravt alkoholiserade skådespelaren Lars Nyqvist (Kristoffer Joner).
-Från årets programhäfte

I ett naturskönt kustnorge regnar klyschorna täta. Det finns inte mycket i denna film man inte ser komma på mils avstånd. Underdogsen som likväl lyckas? Check. Den lätt alkoholiserade, buttre mentorn, som visar sig ha ett hjärta av guld? Check. Den försynta konstnärstjejen som mot alla odds blir kär i burduse sportfånen, och vice versa? Check. Gruppens naivt tafatte kille som får till det med gruppens lika naivt tafatta tjej? Check.

Icke desto mindre är det ganska trivsamt, och Kristoffer Joner är bra i sin roll.

3 foton av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb