Käbbelromcom av Roger Michell, Storbritannien, 2013

Ytterligare en film som på ett lite välvilligt charmigt sätt ska visa upp “äldre” kärlek? Inte alls! I Le Week-End låter regissören Roger Michell (Notting Hill, Changing Lanes) oss göra bekantskap med Meg och Nick, som återvänder till bröllopsresans Paris på sin trettionde bröllopsdag. Jim Broadbent och Lindsay Duncan är fullkomligt oemotståndliga som det cyniska, desillusionerade, smågalna, hatiska, men också livsglada och kärleksfulla paret som ratar “beiga” hotell och opersonliga restauranger i samma takt som de smiter från notor och gräver i varandras värsta gömmor.
-Från årets programhäfte

Ett äldre, gift par som tjafsar och gnabbas, men som man ändå inser älskar varandra. Det känns som om man sett det många gånger förr, och detta är varken bättre eller sämre. Bra tal av Broadbent mot slutet.

3 hänglås av 6

Bechdeltest: Fail

GIFF IMDb