Relativistrelationsdrama av Valeria Bruni Tedeschi, Frankrike, 2013

43-åriga Louise (Bruni Tedeschi själv), bördig från en högborgerlig norditaliensk familj med sinande kassa, är ganska nöjd med sitt singelliv i Paris. Men så träffar hon den betydligt yngre Nathan, de inleder ett förhållande och snart öppnar hon sitt hjärta och sin blossande medelålderskris för honom. Detta samtidigt som familjens ekonomiska bekymmer förvärras, medan Louises dödssjuke bror till varje pris vill hålla fast vid det förflutna.
-Från årets programhäfte

Det är svårt att sätta fingret på vad den här filmen vill säga, egentligen. Visst, hon närmar sig klimakteriet, och visst, hon blir smickrad när hon uppvaktas av en man hälften så gammal. Men personligen ställer jag lite högre krav än så för att investera i fiktiva karaktärers kärleksliv. Bl a vill jag känna något, för eller emot, de involverade. Men Bruni-Tedeschi får tyvärr bara fram ett ….meh.

2 radband av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb