Besatthetsdrama av Byamba Sakhya, Mongoliet, Tyskland, 2013

Tonåriga Tsogoo står inte ut med livet hos sin styvmoder och alkoholiserade pappa, så han flyr till staden och gömmer sig på ett hustak. En dag blir han blixtförälskad i den vackra kvinnan Anya, som bor i en lägenhet mitt emot det skjul Tsogoo byggt på hustaket där han håller till. Han ger sig nu ut på en jakt efter en fjärrkontroll för att på distans kontrollera hennes TV. Då skall avståndet mellan dem försvinna, tänker han. Anya har också sina tankar om flykt och söker någon att fly tillsammans med.
-Från årets programhäfte

En tämligen undgänglig film om obesvarad kärlek och småkriminalitet. För mig, som nyligen var i Mongoliet, finns en viss igenkännighetsfaktor som är kul, men annars kan man både ha och slippa. Tveksamma skådisinsatser, schysst symbol- och bildspråk, tunn historia och snyggt foto.

2 fallskärmar av 6

Bechdeltest: Fail

GIFF IMDb