Empatidrama av Menno Meyjes, Nederländerna, 2013

Två bröder, Serge och Paul, den ene framgångsrik politiker, den andre arbetslös lärare och deras fruar möts på en fin restaurang. Deras söner har begått ett brott, men ingen vet ännu vilka som är de skyldiga. Paul är irriterad från start och stör sig på den lyxiga restaurangen, inte minst på kyparen som gör sitt bästa för att presentera menyn och vinerna enligt konstens alla regler. Samtalet paren emellan blir allt intensivare mellan rätterna. Dialogen är rapp, underhållande och oroande. Men hur väl känner Paul sin egen son och sin fru Claire egentligen? Hur långt är de beredda att gå för att skydda sina barn?
-Från årets programhäfte

Med skickligt handlag och väl exekverad dialog, kryddat med smart berättarröst, byggs stämningen upp, och man sitter hela tiden och försöker pussla ihop händelseförloppet mha de hintar som presenteras. Det är intressanta karaktärer, bra skådespelare och ett narrativ som känns lite som en välgenomtänkt bottle episode. Sevärd!

4 rätter av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb