Uppväxtepos av Katell Quillévéré, Frankrike, 2013

Den franska regissören Katell Quillévéré följer upp den hyllade debuten Love Like Poison (GIFF 2011) med ett intimt familjedrama. Suzanne och Maria är två systrar som växer upp i södra Frankrike med sin far Nicolas, en änkeman och lastbilschaufför. Barndomen är förhållandevis lycklig, systrarna finns alltid där för varandra och pappan lever för sina döttrar. Suzanne blir gravid, men man får aldrig reda på med vem. En son föds och den lilla familjen växer. Åren går och en dag blir Suzanne förälskad i den unge kriminelle Julien, varpå hon rymmer och överger sin familj.
-Från årets programhäfte

Det är sådär lagom dramatiskt mest hela tiden. Jag saknar dock vad som driver Suzanne till sitt destruktiva beteende. Hon tycks ha mycket god relation med sin syster, och pappan är som pappor är mest, varken alkoholiserad eller våldsam. Okej, men inte mer.

3 tidshopp av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb