Equinograf av Benedikt Erlingsson, Island, Norge, Tyskland, 2013

Benedikt Erlingssons regidebut, producerad av veteranen Fridriksson, väver samman en rad skrönor om ett litet isländskt samhälle och de människor – och hästar! – som befolkar det. Människorna tycks minst lika mycket ledda av djuriska instinkter som sina fyrfota vänner i den här humoristiska filmen, vilket bäddar för oförglömliga scener drivna av passion mellan hingst och märr, kvinna och man och inte minst för några flaskor rysk smuggelvodka.
-Från årets programhäfte


Med det vackra, karga isländska landskapet som bakgrund, och med förhållandet till hästar som röd tråd berättas en samling löst sammanhållna historier. Som vanligt i liknande fall är vissa delar bättre än andra, men gemensamt för alla är att berättartempot är lågt. Det funkar i de mer dramatiska avsnitten, men blir mest enerverande i de som ska vara komiska. Anpassa tempot efter temat, tycker jag!

3 betsel av 6

Bechdeltest: Fail

GIFF IMDb