Övergivenhetsdrama av Daniel Joseph Borgman, Danmark, Nya Zeeland, Sverige, 2013

Adrian är elva år och bor med sin mormor och morbror i ett nedgånget samhälle på Nya Zeeland. Han är utstött i skolan och lämnad åt sig själv stora delar av dagarna. På tv vevas nyhetsrapporteringen om tre försvunna barn om och om igen. När det en dag flyttar in en ny familj med tre barn i ett fallfärdigt hus på gatan, ser Adrian ett sammanhang som ingen annan ser.
-Från årets programhäfte

Adrian behandlar sin egen känsla av utstötthet och tomhet genom att ty sig till dem som är än mer utstötta. Barns grymhet skildras trovärdigt och utan att överdrivas, och många av de unga skådespelarna levererar långt över förväntan, framför allt Angelina Cottrell som Nicole.
Så värst dramatiskt eller spännande blir det aldrig, men väl en lätt krypande känsla filmen igenom.

4 kaniner av 6

Bechdeltest: Pass

GIFF IMDb