Diskonnektion av David Pablos, Mexiko, 2013

Vad binder ihop en familj? Vad förenar och vad har man för förpliktelser i förhållande till varandra? David Pablos fina första långfilm tar känsligt fatt i många stora frågor om familjen, när två bröder en dag blir övergivna av sin psykiskt instabila mamma. Storebror Rodrigo försöker vara cool, men hans bekymrade lillebror övertalar honom att följa med och leta efter mamman. Det leder till en tankeväckande biltur genom Mexiko, där minnena i bagaget har lika stor betydelse som den tilltrasslade nutiden.

-Från årets programhäfte

Oerhört vackert och stillsamt, med betoning på stillsamt. Det är förstås ett medvetet stilgrepp att berätta så svepande långsamt, men i mitt tycke blir det tyvärr för segt. En del starka scener lyfter helhetsintrycket, men inte tillräckligt högt för att man ska springa benen av sig för att se The Life after. María Renée Prudencio som Silvia är bra, dock.

2 inte helt torra lakan av 6

Bechdeltest: Fail

GIFF IMDb